SUĐENJE U ZADRU

Ubio Crnogorca na Zrću, nije htio iznositi obranu: Žao mi je zbog svega što sam učinio zbog bolesti

Gorana Vlaovića upucao hicem u glavu

Optuženi u sudnici. Pixsell

Večernji list

20.3.2024

 - Odlučio sam Iskoristi pravo da ne iznosim obranu ali mi je žao sto sam učinio puno loših stvari u životu pa tako i ovo zbog svoje bolesti - rekao je Duško Tanasković jutros na sudu.

Nastavljeno suđenje

Duško Tanasković (30) iz Srbije ubojica Crnogorca Gorana Vlaovića pretprošlog ljeta na Zrću odnosno plaži Katarelac nije htio iznijeti svoju obranu. Suđenje mu je nakon pola godine u nastavljeno na Županijskom sudu u Zadru za ubojstvo počinjeno 25. kolovoza 2022. ispred noćnog kluba Noa na plaži Katarelac jer se čekala odluka Visokog kaznenog suda na žalbi obrane o izdvajanju dijela dokaza iz spisa.

Riječ je bilo, kako su izvijestili mediji, o pokušaju pribavljanja novih dokaza snimljenih u ćeliji Tanaskovića u Zatvoru u Splitu.plaži kod Novalje. Tanasković je Goranu Vlaoviću prišao s leđa, i iz torbice koja mu je stajala preko ramena izvukao pištolj marke Glock 17 i i blizine ispalio hitac u glavu, a Vlaović je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu do Opće bolnice Zadar. Tanasković je bježao, ali je uhićen iako se u međuvremenu i presvukao na glavnoj cesti i prilikom čega je pokušavao mobitel razbiti o pod. Na sudu nije prihvaćen pokušaj dokaza da Tanasković boluje od šizofrenije. Od prve informacije o ubojstvu spekuliralo se da je riječ o mafijaškom obračunu i da je Tanasković imao pomagače, a sto je istaknuto i na sudu.

Dokazano da je on pucao

Zastupnik optužbe Ivica Škara je rekao da je nedvojbeno dokazano da je počinio kazneno djelo na način opisan u optužnici, te da su ga svjedoci vidjeli kako bježi. Pojedini svjedoci su ga i pratili i vidjeli sve sto je radio do trenutka kad se presvukao. Pronađeni su, kako je rečeno, svi dokazi, odjeća s tragovima krvi, ruksak i torbica s pištoljem marke Glock s 14 komada streljiva, te s prigušivačem. Pronađen mu je i mobitel i snimka gdje se vidi kako je ubojica sada pokojnom Goranu Vlaoviću iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu. Vještačenjem je utvrđeno da je metak bio iz pištolja iz kojeg je pucano, a tragovi na tijelu Tanaskovića su dokazali da je on pucao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.