ZBOG ŠVERCA DROGE

Mirza uhapšen u Španiji: Brata mu ubili u Malmeu, otac vođa ozloglašenog krimi-klana

Navodno je pripadnik ozloglašenog klana M-falange koji vodi protiv albanskog klana K-falange na čije je čelu porodica Kupa

Hapšenje Mirze Mašovića. Screenshot

E. Ć.

30.11.2023

Mirza Mašović (41), srbijanski državljanin i navodno jedan od najvećih kriminalaca iz Novog Pazara, nedavno je uhapšen u svojoj vili u Barceloni zbog sumnje na šverc droge u Srbiju i Crnu Goru.

Kako piše "Telegraf", Mašović je neko vrijeme boravo, odnosno živio u Malmeu. Navodno je pripadnik ozloglašenog klana M-falange koji vodi protiv albanskog klana K-falange na čije je čelu porodica Kupa.

U Malmeu je s bratom Mirtezom, držao elitni restoran u Lundu, na koji je bačena bomba 2008. godine.

Godinu poslije Mirtez je ubijen u Malmeu dok je vozio automobil. Kamere u kafiću su snimile kako se Mirtez zaustavio na raskrsnici sa svojim Volvom, a onda je prišao mladić, izvukao ga iz vozila držeći pištolj, prebio ga i sasuo 11 metaka u njega.

Mirza i Mirtez su sinovi navodnog švedskog narkobosa Naila Mašovića, zvanog "strašni Nail" koji, navodno, ima više nekretnina u Srbiji i dvije firme u Novom Pazaru.

"Strašni Nail", navodno, godinama vodi narkoklan M-falange koji ratuje sa K-falange. U ovim klanovima, osim Srba i Albanaca ima i Hrvata, Iranaca, Arapa i Kineza.

Međutim, nakon Mirtezovog ubistva, kako se priča, zbog krvne osvete ubijen je Melvur Kupa, jedan od vođa K-falange u šoping centru.

Ipak, u operaciji "Targa" policija je razbila dio klanova kada su uhvatili i osudili dio članova, prenosi Telegraf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.