DRUŠTVENE MREŽE

Video / Grupa sijala strah u modričkim kafićima: "Šta se radi ovdje, gdje je Crv, crvić mali"

Snimak se brzo proširio ali i uznemirio lokalno stanovništvo

Kik-bokser Ljuban Hofman Vidović. Facebook

B. C.

2.11.2023

Kik-bokser Ljuban Hofman Vidović, koji je od ranije poznat po sukobu sa zakonom, snimljen je kako sa grupom mladića ulazi u jedan lokal u Modriči i maltretira radnika kafića te od njega traži da na vrata okači papir na kome piše da izvjesna osoba, koju naziva "crvić cinkaroš", u isti ne smije da uđe. Potom je zaprijetio i da papir niko ne smije da skine, piše "Glas Srpske".

 Upada u lokal sa grupom 

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o kafiću "Strit".

Snimak se pojavio na društvenoj mreži "X" i na njemu se vidi kada Vidović upada u lokal sa grupom krupnijih muškaraca, a potom zahtijeva od radnika da preko telefona pozovu vlasnika. Snimak se brzo proširio ali i uznemirio lokalno stanovništvo.

- Zdravo momci. Šta se radi ovdje, gdje je Crv, crvić mali? Reci kum Hofman i Tupeša ovdje iz Beograda. Aj zovi ga, zovi Crva - kaže Vidović u jednom trenutku, obraćajući se radniku koji govori njima kako ne zna o kome govore niti ima broj.

Potom Vidović piše nešto na papiru i naređuje radnicima da taj papir drže na vratima lokala.

- Ovo da stoji na vratima, da je Crv cinkaroš, sisa jedna cinkaroška. Znači ne prijetimo tebi. Nemoj neko da je skinuo. Jesi me razumio dečko - kaže Vidović.

- Ej alo, ovdje Hofman, kum Tupešin de si, gdje je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovo, ostavio sam pismo jedno za njega ovdje, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l' ti jasno? Znači pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l' jasno - govori Hofman.

Facebook

Zatim govori "Evo ti Vlado" i daje telfon momku do sebe, koji potom priča:

- Slušaj me ovako, do pet sati po podne imaš vremena da okreneš Tupešu na telefon. Dao si reč bratu Tupeši da nećeš puštati ovog cinkaroša u vanilu, a svaki dan je viđen tamo. Do pet sati popodne da si pozv'o Tupešu, preporučujem ti ranije. Ja do pet ne idem odavde, ako do pet Tupeša ne dobije poziv-, govori momak kome je Vidović dao telefon a potom se snimak prekida.

O ovome se oglasila i Policijska uprava Doboj. Naveli su da pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja koji su prikazani na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama u kojima je prikazano prijeteće ponašanje grupe lica u nekoliko ugostiteljskih objekata na području Modriče, kao i utvrđivanja elemenata krivičnog djela.

Naveli motiv dolaska 

- Policijskoj stanici Modriča, kao ni Policijskoj upravi Doboj niko nije prijavio navedeni događaj koji je prikazan na video snimcima Policijski službenici Policijske stanice Modriča su 31.oktobra ove godine operativnim radom na terenu uočili više nepoznatih lica koji se kretali u grupi na području Modriče , te su iste pozvali u Policijsku stanicu , utvrđen im je identitet. Lica su u izjavi naveli motiv dolaska na područje ove opštine. Tom prilikom izvršeni su pregledi navedenih lica, kao i vozila koja koriste isti i tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji potiču iz prekršaja ili krivičnog djela - navodi se u saopštenju i dodaje da su lica uz pratnju policijskih službenika napustili područje opštine Modriča u pravcu Bosankog Šamca.

Prema nezvaničnim informacijama lica sa snimka su Ljuban Vidović Hofman i izvjesni Vlado. Kako saznajemo oni su navodno u Modriču došli da uruče poklone djeci svog druga. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.