POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Ubica Izudin Tahirović predat Tužilaštvu KS: Bježao policiji i odbacio vreću s pištoljem na garažu

Uhvaćen u sarajevskom naselju Koševo

Izudin Tahirović osuđen na 17 godina zatvora. Avaz

27.10.2023

Presuđeni ubica Izudin Tahirović, koji je jučer uhapšen u Sarajevu zbog oružja, predat je Tužilaštvu Kantona Sarajevo koje će odlučivati o daljim mjerama, potvrđeno je za "Avaz" iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Spremnik sa šest metaka

Iz MUP-a KS danas je saopćeno da je Tahirović jučer u 17 sati uhapšen u ulici Marcela Šnajdera, općina Centar Sarajevo, prilikom pokušaja kontrole od policijskih službenika PU Centar.

- I.T., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, pokušao se udaljiti s mjesta događaja i od sebe je odbacio platnenu vreću na krov garaže u ulici Esada Karađozovića, općina Centar Sarajevo. Izvršenim uviđajem, pronađen je pištolj s pripadajućim spremnikom i šest komada metaka. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se 34-godišnjak liši slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 74. ZONDIMOM-a Kantona Sarajevo - navedeno je iz MUP-a KS.

Izudin Tahirović osuđen je na 17 i po godina zatvora zbog ubistva Mirze Raščića. 

Bio na dopustu

Kaznu izdržava u KPZ Zenica, a novo hapšenje dogodilo se dok je Tahirović bio na dopustu koji mu je odobrio Kantonalni sud u Sarajevu. Tahirović je dobio prekid kazne do 5. decembra 2023. godine.

Ubistvo koje je uznemirilo javnost u BiH dogodilo se 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar na stadionu Grbavica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.