TUŽILAŠTVO KS

Potvrđena optužnica protiv Ismeta Ibričića zbog ubistva Mithata Veje u lovačkom domu u Trnovu

Ibričiću se na teret stavlja i pokušaj ubistva Nedima Ploče

Privođenje Ismeta Ibričića. Avaz

Piše: B. C.

31.5.2022

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ismeta Ibričića zbog krivičnog djela ubistvo i krivičnog djela pokušaj ubistva, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

- Optuženi se tereti da je dana 19.12.2021. godine oko 02,30 sati u prostorijama lovačkog doma Trnovo, u alkoholiziranom stanju, nakon verbalnog konflikta sa M.V., stisnutom pesnicom udario istog u glavu, uslijed kojeg udarca je M.V. zadobio laku tjelesnu povredu, nakon čega je napustio prostorije objekta i otišao do svoje porodične kuće, odakle je uzeo lovačku pušku- karabin, zatim se vratio do objekta lovačkog doma, te kroz prozor istog ispalio dva hica u pravcu N.P. i M.V., nanijevši im tom prilikom teške tjelesne povrede, da bi odmah nakon toga, ušao u objekat lovačkog doma, potom prišao M.V., koji je ležao na podu bez svijesti, pritom ispalivši još jedan hitac kojim je usmrtio M.V.- navodi se u saopćenju.

 Uz optužnicu, postupajući tužitelj predložio je sudu produženje mjere pritvora prema optuženom Ismetu Ibričiću.

Riječ je o događaju u Lovačkom domu u Bašcima kod Trnova kojom prilikom je Ibričić usmrtio Mithata Veju, te pokušao ubiti Nedima Ploču.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.