OSUMNJIČENI ZA UBISTVO

Hitna pomoć intervenirala u Sudu: Narkomanima Bajramoviću i Ramiću pozlilo

Ahmedu Ramiću i Fahrudinu Bajramoviću dali sredstvo za smirenje

Privođenje Ramića i Bajramovića. Avaz

Piše: B. C.

30.4.2022

Hitna pomoć danas je intervenirala u Kantonalnom sudu Sarajevo nakon što je Ahmedu Ramiću i Fahrudinu Bajramoviću naglo pozlilo prije početka današnje sjednice na kojoj je razmatran prijedlog za određivanje pritvora.

Dvojica heroinskih ovisnika uhapšeni su zbog ubistva muškaraca čije su tijelo zapalili u napuštenoj kuću u Odobašinoj ulici.

Kako saznajemo sudska policija je morala zvati Hitnu pomoć jer je osumnjičene zahvatila heroinska kriza.

Kako Hitna pomoć ne daje metadon, to su im, kako se nezvanično moglo čuti danas u sudu, ljekari Hitne pomoći dali sredstvo za smirenje, pa se sjednica mogla održati.

Podsjetimo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu Sarajevo za određivanje jednomjesečnog pritvora Ahmedu Ramiću i Fahrudinu Bajramoviću osumnjičenima za ubistvo muškarca čije je ugljenisano tijelo pronađeno u napuštenoj kući u Odobašinoj ulici u Sarajevu.

- Prijedlog je podnesen zbog opasnosti od sakrivanja dokaza, ometanja krivičnog postupka uticajem na svjedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te opasnosti od uznemirenja javnosti - kazao je za portal "Avaza" Alem Hamzić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.