VATRA BUKTI

Aktivna tri šumska požara na području Zenice

Građanima je i danas upućen apel da sa velikim oprezom pale korov na otvorenim površinama

Požar kod Zenice sinoć. PVJ ZENICA

A. O.

29.3.2022

Na širem području Zenice danas su aktivna tri šumska požara - na Liscu, Vepru i Janjićkom vrhu, pri čemu je najkritičnije na Liscu i Vepru budući da je riječ o nepristupačnim i velikim požarima, piše Srna. 

Starješina Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica Nermin Mujkanović rekao je na konferenciji za novinare da su na gašenju požara angažovani zaposleni u Šumsko-privrednom društvu, te da su sa njima na terenu pripadnici policije.


Brojne intervencije

U posljednjih sedam dana na širem području Zenice obavljeno je oko 60 vatrogasnih intervencija na gašenju požara, a u periodu od 15. februara bilo je 110 šumskih vatrogasnih intervencija.

Građanima je i danas upućen apel da sa velikim oprezom pale korov na otvorenim površinama, jer se gubljenjem kontrole nad vatrom nanose velike materijalne štete.


Zatrpavanje deponije

Prema podacima Federalne uprave civilne zaštite, na području Konjica aktivni su požari na području Bukove Glave - Vrabač, sela Hasanovići i Dubravica, dok je u požar u reonu Spiljani pod kontrolom.

Na deponiji Vrabač, gdje je, takođeR, gorjela vatra, radnici Javnog komunalnog preduzeća "Standard" jutros su radili na zatrpavanju deponije zemljom, s ciljem smanjenja smrada koji se širi sa te lokacije.

Aktivnih požara ima i na području Prozor-Rame, a vatrogasne ekipe intervenirale su i u Jablanici, Čapljini, te Čitluku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.