TUŽILAŠTVO KS

Optužen Muharem Garaplija iz Ilijaša: Zaklao suprugu pa pokušao da se ubije

Postupajuća tužiteljica je u optužnici predložila produženje pritvora optuženom

Zgrada u kojoj se desio zločin. Avaz

B. C.

18.3.2021

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Muharema Garaplije zbog krivičnog djela ubistva, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo

- Garaplija se tereti da je 21. septembra 2020. godine u stanu u Općini Ilijaš usmrtio suprugu dok je ležala na krevetu u dnevnom boravku. Optuženi joj je oštrim predmetom prerezao vratne krvne sudove te je usljed iskrvarenja nastupila smrt-navedeno je u saopćenju.

Postupajuća tužiteljica je u optužnici predložila produženje pritvora optuženom.

Zločin se desio pomenutog dana oko 21.30 sati  kada je Garaplija nakon ubistva supruge Sadžide pokušao presuditi i sebi.

Bio je u kritičnom stanju i bio je jedno vrijeme liječen u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. 


Vatrogasci ušli u stan preko balkona. Avaz

Njihove komšije su za "Avaz" ranije ispričale da se zlo moralo dogoditi. Kazali su da su čuli lupanje, ali da nisu obraćali pažnju, jer su buka, vriska i brojne svađe i ranije dopirali iz stana Garaplija, zbog čega su nerijetko intervenirali i policajci.

Njihov sin alarmirao je policiju jer mu niko nije otvarao, a ključ je bio u bravi s unutrašnje strane pa nije mogao otvoriti vrata. Odmah je otišao u Policijsku stanicu Ilijaš, koja se nalazi svega desetak metara dalje od mjesta zločina.

Vatrogasci su preko balkona ušli u unutrašnjost. Policija je u stanu zatekla mrtvu ženu i Muharema, koji je ležao pored nje i davao znake života.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.