ITALIJA

Crnogorac dilao marihuanu po kvartovima Mesine

Hapšenje je uslijedilo nakon uobičajenog patroliranja pripadnika Sektora za borbu protiv narkotika, koji su primijetili H. G. kako razgovara s I. R.

Oduzeta marihuana. Ilustracija

Avaz.ba / Antena.m

6.9.2019

Crnogorac H. G. (36) uhapšen je preksinoć u Mesini u Italiji zbog sumnje da je sa italijanskim državljaninom I. R. (54) dilao drogu u jednom od kvartova spomenutog grada.

Kako prenose italijanski mediji, Crnogorac i Italijan su odranije poznati policiji, i to upravo zbog preprodaje droge, uglavnom marihuane, zbog čega su već služili zatvorske kazne.

Hapšenje je uslijedilo nakon uobičajenog patroliranja pripadnika Sektora za borbu protiv narkotika, koji su primijetili H. G. kako razgovara s I. R., koji je bio u automobilu parkiranom nasred ulice.

Dok su se približavali osobama za koje su znali da se bave dilanjem droge, primijetili su u rukama H. G. manji paket, koji je on odbacio odmah kad je primijetio policiju u obližnje rastinje.

Crnogorac je pokušao da pobjegne, ali su ga policajci ubrzo sustigli i uhapsili, kao i I. R., koji je trebao da preuzme robu. U obližnjem rastinju pronađen je PVC paket sa više od kilogram marihuane koji je poslan na vještačenje.

Tokom pretresa osumnjičenih, policija je pronašla i 580 eura kod H. G., za koje se smatra da su od prihoda rasturanja droge. Naknadnim pretresom stanova koje koriste osumnjičeni pronađene su stvari koje služe za pakovanje i mjerenje droge.

Osumnjičenih su saslušani u sudu i njima je određen pritvor te su poslani u istražni zatvor “Gazzi”, gdje će biti do početka suđenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.