NESREĆA

Jedrilica udarila u obalu, povrijeđene tri osobe

Jedna osoba je helikopterom prebačena u splitsku bolnicu, a dvije u dubrovačku

Jedrilica se zabila u obalu. Novilist. hr

Piše: Dž. P. / Avaz.ba

4.7.2019

Tri osobe povrijeđene su jutros u Nacionalnom parku ''Mljet'' nakon što je jedrilica zbog lošeg i nestručnog upravljanja udarila u obalu otoka.

U pomoć unesrećenima pristigli su rendžeri NP ''Mljet'' i lokalna doktorica, a povrijeđeni članovi posade zbrinuti su u bolnicama - jedna osoba je helikopterom prebačena u splitsku bolnicu, a dvije u dubrovačku, kažu u mljetskoj Javnoj vatrogasnoj jedinici. 

Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture saopćilo je da je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) dojavu o nesreći dobila u 9:35 sati, kada su iz Lučke kapetanije Dubrovnik prema mjestu nesreće angažirani pripadnici lučke ispostave Sobra i Nacionalnog parka. 

Uviđajem je za sada utvrđeno da se nesreća dogodila kada je jedrilica "Dreamseeker", dužine 11,95 metara, pod francuskom zastavom te u vlasništvu čarter-firme, udarila u obalu u uvali Tatinica na Mljetu. 

Tom prilikom su od ukupno deset članova posade povrijeđeni 33-godišnja državljanka SAD, 33-godišnja državljanka Australije i 37-godišnji državljanin Novog Zelanda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.