HRVATSKA

Bajro zvani Alkatraz: Policija me čuva kao bubreg u loju

Dušmanu je najgore kad se smijem, a ja se, eto, smijem, kazao je 50-godišnji Bajro Nikolić zvani Alkatraz ni desetak sati nakon što su meci prošli pokraj glave njegovog sina i unuka

Česti obračuni romskih porodica u Zagrebu

Jutarnji list

26.9.2018

Dušmanu je najgore kad se smijem, a ja se, eto, smijem, kazao je 50-godišnji Bajro Nikolić zvani Alkatraz ni desetak sati nakon što su meci prošli pokraj glave njegovog 20-godišnjeg sina Luciana i četveromjesečnog unuka koji su spavali u dnevnom boravku.

Na njegovu je kuću u Zdenačkoj ulici u Dubravi u utorak oko 2.30 sati ispaljeno više hitaca. Komšije su čule tri hica. Svi hici ispaljeni su s ceste, jer je policija našla čahure izvan dvorišne ograde, a jedno je zrno izvađeno iz ulične svjetiljke. Sin Luciano neprestano je ponavljao da su on i njegov sin u vrijeme pucnjave spavali u istom dnevnom boravku, a njegov otac kaže da se boji za kćeri, koje od straha nisu mogle u školu.  

- Imao sam frku, pucali su na mene, a ja ti nemam ništa od tog oružja, sablje ili slično. Samo policiju, a policija me čuva, kao bubreg u loju - pričao je Bajro smijući se na mobitel.

Prema pričama komšija, žrtve pucnjave su iz klana Osmanovića, ali Luciano i njegov otac Bajro to negiraju.

- Sve ti je počelo prije tri mjeseca. Moj sin je istukao jednog lokalnog dečka, jer mu je on psovao sestru, moju kćer. Ona je mrtva već godinu i po. I napravili su nam vandalizam na groblju u Dubravi, sve smo mi to prijavili policiji, i to tri puta, ali nisu otkrili ništa. I dok sam ja bio u zatvoru 20 dana, neko je pucao uzrak ispred kuće. Slali su i prijeteće poruke, neke fotografije s pištoljima i sve sam to prijavio policiji. I policajci su me pet sati ispitivali da kažem ko je pucao. Ali kako da ja znam kad sam spavao - priča nam Nikolić.

Nikolići negiraju bilo kakvu povezanost s nedavnim događajima u Vukomercu i na Vukovarskoj ulici, a oni sami kažu da strahuju od naoružanih ljudi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.