BRČKO

Potrebna aktivnija uloga poslodavaca u rješavanju problema iz radno-socijalne politike Distrikta

Stav Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH o pitanju donošenja Opšteg kolektivnog ugovara je pozitivan

Aktivnija uloga poslodavaca. Fena

FENA

8.5.2023

Predsjednik Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH Milijan Mirković pozvao je danas sve poslodavce iz Brčkog da se aktivnije uključe u rješavanja problema iz radno-socijalne politike Distrikta.

On je rekao da Udruženje poslodavaca zajedno s Vladom i Privrednom komorom te Sindikatom Distrikta čine tripartitno vijeće koje se aktivno treba uključiti u donošenje neophodnih akata u vezi s pravima radnika.

- Stav Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH o pitanju donošenja Opšteg kolektivnog ugovara je pozitivan i podržavamo aktivnosti na njegovom donošenju. Smatramo da je donošenje i potpisivanje Kolektivnog ugovora neophodno i u interesu Brčko distrikta te da on treba biti usaglašen sa istim ugovorima u regionu - naveo je Mirković.

On je rekao da se konstantno treba raditi na boljem položaju radnika i apelovao na poslodavce da više poštuju njihova prava, a da radnici trebaju biti svijesni da se plaća mora zaraditi.

Mirković kaže da s partnerskim organizacijama iz Brčkog, Udruženje poslodavaca ima veoma dobru saradnju i da kao član Socijalno-ekonomskog vijeća Brčko distrikta ravnopravno učestvuju u kreiranju boljih uslova rada u ovoj lokalnoj zajednici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.