NA PODRUČJU PALA

SIPA uhapsila osobu u međunarodnoj akciji

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade

SIPA. Avaz

Anadolija

22.5.2024

Policijski službenici istražnog tima FAST Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine danas su na području Pala slobode lišili jedno lice koje se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnih djela organizovani kriminal, terorizam, bombaški napadi, trgovina oružjem i eksplozivom i pranje novca, prenosi Anadolija.

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, te će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Suda Bosne i Hercegovine.

- Navedene aktivnosti rezultat su šire međunarodne akcije koju danas sprovode nadležni organi Republike Italije. Cilj akcije je lišenje slobode ukupno 17 lica koja su članovi organizovane kriminalne grupe koji čine turski državljani, koji žive u inostranstvu a umiješani su u izvršenje naprijed navedenih krivičnih djela - naveli su iz SIPA-e.

U koordinisanoj akciji lišenja slobode učestvuju nadležna policijska tijela Italije, Švicarske, Holandije, Belgije, kao i Bosne i Hercegovine, odnosno policijski službenici SIPA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.