PREDSJEDNIK SNSD-A

Dodik: Znali smo da opozicija neće doći na sastanak, izabrali su podaništvo Šmitu

Istakao je da su solidarnost i zajedništvo ključni faktor opstanka RS

Milorad Dodik. RTRS

S. S.

20.5.2024

SNSD se odazvao pozivu na današnji sastanak, jer je zainteresovan za sudbinu RS, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na konferenciji za novinare.

- Normalno je da postoje različita mišljenja o mnogim pitanjima, ali okupili smo se oko nacionalnog pitanja - naveo je Dodik nakon sastanka.

Istakao je da se opozicija "ponaša kukavički", jer nisu došli na sastanak.

- Očigledno ih ne interesuju građani RS. RS će odbraniti svoj ustavni položaj i imamo pravo da biramo i da budemo birani. Znali smo da opozicija neće doći na sastanak, jer nisu homogenizovani oko zajedničkog programa, već oko programa nametnutog od stranih ambasada - naveo je Dodik.

Istakao je da su solidarnost i zajedništvo ključni faktor opstanka RS.

- Ali neki su spremni da prihvate nametanja neizabranog stranca koji želi da diktira izborni proces. Kao predsjednik SNSD-a se zalažem za bojkot izbora, pod uslovom da to bude rezultat konsenzusa predstavnika svih političkih partija u RS - dodao je Dodik.

Naglasio je da je namjera sastanka bila da se s predstavnicima opozicionih partija izgradi zajednički stav o pitanju izlaska na lokalne izbore.

- Opozicija je prihvatila podaništvo Šmitu i političkom Sarajevu - naveo je Dodik.

Podsjećamo, u Narodnoj skupštini RS održan je sastanak predsjednika stranaka sa sjedištem u RS, koje imaju poslanike u NSRS i odbornike u skupštinama gradova o izbornom zakonu i dogovoru o nastupu na lokalnim izborima. Predstavnici opozicionih stranaka nisu se odazvali pozivu predsjednika Narodne skupštine RS Nenada Stevandića i nisu prisustvovali sastanku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.