URUČIO JOJ ZLATNI GRB

Direktor Granične policije BiH Kuprešaković primio u posjetu policijskog atašea Ministarstva unutrašnjih poslova Kraljevine Španije

Kuprešaković je izdvojio najznačajnije operativne akcije koje su provedene u saradnji s partnerskim agencijama

Direktor Kuprešaković je uručio Zlatni grb GPBiH Fani Nicolas Martinez, kao zahvalu za podršku Graničnoj policiji i iznimnu saradnju. Granična policija BiH

N. Aj.

15.5.2024

Direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković, sa svojim saradnicima, primio je danas u posjetu policijskog atašea Ministarstva unutrašnjih poslova Kraljevine Španije Fani Nicolas Martinez.

Razgovarali su o sigurnosnoj situaciji u regiji, s naglaskom na aktualne trendove nezakonitih migracija, kao i o naporima pripadnika Granične policije BiH prilikom presijecanja lanca kriminalnih skupina u vezi s kaznenim djelima krijumčarenja i trgovine ljudima. Direktor Kuprešaković je izdvojio najznačajnije operativne akcije koje su provedene u saradnji s partnerskim agencijama te istaknuo da se intenzivno radi na jačanju kadrovskih kapaciteta, raspisuju se konkursi, sukladno zakonu, zapošljavaju se novi mladi ljudi i jačaju se materijalno-tehnički kapaciteti GPBiH u skladu s evropskim standardima, s ciljem adekvatnog odgovora na sve sigurnosne izazove.

Direktor Kuprešaković je na kraju sastanka uručio Zlatni grb GPBiH Fani Nicolas Martinez, kao zahvalu za podršku Graničnoj policiji i iznimnu saradnju. Na obostrano zadovoljstvo, iskazana je želja i namjera za nastavkom i proširenjem uspješne saradnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.