"AVAZ" NA LICU MJESTA

Foto + video / Pogledajte atmosferu s Međunarodnog sajma privrede u Mostaru

Sajam će se održavati od 16. do 20. aprila, a na ceremoniji otvorenja obratili su se predsjednik Srbije Vučić i premijer Hrvatske Plenković

Čelnici na Mostarskom sajmu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7
Meliha Smajkic

16.4.2024

U Mostaru je zvanično otvoren 25. Međunarodni sajam privrede, na kojem su prisutni brojni čelnici iz BiH i regiona. 

Sajam će se održavati od 16. do 20. aprila, a na ceremoniji otvorenja obratili su se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Hrvatske Andrej Plenković. 

- Uvjeren sam da možemo mnogo toga da izgradimo. Pozivamo kompanije iz Srbije da blisko sarađuju s BiH, oba entiteta, i s Hrvatskom. Što se Srbije tiče, uvijek ćemo učestvovati kada nas pozovete. Želimo da saradnja naših država bude na mnogo višem nivou nego što je to danas - rekao je, između ostalog, Vučić.

Nakon njega, na pozornicu je izašao i hrvatski premijer Andrej Plenković. 

- Spremni smo investirati za južnu interkonekciju. Želimo da taj sterateški energetski projekt ugleda svjetlo dana. Spremni smo ga finansijski podržati. Želimo da se unutar BiH postigne dogovor - rekao je Plenković. 

Nakon zvaničnog otvorenja, gosti, među kojima su  premijer FBiH Nermin Nikšić, predsjednica FBiH Lidija Bradara, šef EU Delegacije u BiH Johan Satler (Johann Sattler) i bivši visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak, uživali su u Sajmu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.