FHMZ

U BiH ljetne vrućine još nekoliko dana, a onda stiže veliko zahlađenje

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Anadolija

N. H.

15.4.2024

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i krajem dana, postupni porast oblačnosti. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a poslije podne na momente i pojačan. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 23 do 29, u sjevernim područjima Bosne do 32 stepena.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna temperatura oko 27 stepeni.

Trodnevna prognoza

U utorak jutro sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a tokom noći kiša i lokalni pljuskovi širom zemlje. Na planinama kiša će prelazit u susnježicu. Vjetar slab do umjeren južni i jugozaoadni, na momente i pojačan. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 20 do 26, na sjeveru Bosne do 28 stepeni.

U srijedu oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na planinama sa snijegom. U nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne je moguć snijeg ili susnježica. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slab do umjeren južni, tokom noći u skretanju na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka u Bosni od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna u Bosni od 2 do 8, na jugu zemlje od 8 do 15 stepeni.

Biometerološka prognoza

Uz povoljnu biometeorološku prognozu većina ljudi biće prikladnog raspoloženja i radno motivirani. Prijepodnevni sati ugodniji, svježiji, uz umjerene temperature. U drugom dijelu dana poželjno je djelimično umanjiti aktivnosti. Preporučuje se slojevito odijevanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.