NAKON AMIDŽIĆEVE ODLUKE

Crnadak i Pandurević prozvali SNSD: "Prave RIK, a daju pare za CIK"

Visoki funkcioneri PDP-a i SDS-a reagirali nakon što je ministar finansija BiH Amidžić potpisao privremeno finansiranje

Igor Crnadak i Aleksandra Pandurević. Dejan Rakita / Pixsell / Fena

N. H.

3.4.2024

Nakon što je ministar finansija BiH Srđan Amidžić potpisao privremeno finansiranje, provodeći tako odluku visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt), visoki funkcioneri PDP-a i SDS-a su reagirali i ukazali na licemjerje SNSD-a. 

Igor Crnadak je kazao da je jučerašnji dan donio dva "bisera". 

- Jučerašnji dan donio je dva "bisera": krunski dokaz da SNSD manipuliše i vara vlastiti narod i javno oglašavanje "boga" lično - napisao je Crnadak pa nastavio:

- SNSD-ov ministar finansija juče je potpisao Odluku o privremenom finansiranju i u njoj se pozvao na nametnutu odluku Kristijana Šmita iz 2022. godine. Kad prevedete na srpski, Dodik i SNSD uredno, u miru i tišini, provode sve što Šmit donese, a sluđuju narod RS kako ga ne priznaju i ne poštuju.

"Nerviraju li ga ulizice"

Osvrnuo se i na Dodikov komentar o izjavi Sanje Vulić, koja je, podsjećamo, spominjala američku crnu listu i kako će "davati 1.000 KM, kao i ostali zastupnici SNSD-a, onima koji se nalaze na listi". 

- Pitam se koliko su Dodika počeli nervirati poltroni i ulizice, koje ga okružuju, kad se onako direktno i bez zadrške okomio na Sanju Vulić. Iako, treba biti realan, njoj je najteže, vjerovatno negdje sada salijeva stravu. Zamislite kako bi vama bilo, da na vas Bog u kojeg vjerujete, onako zagrmi, lično vam se obrati i pred čitavim svijetom kritikuje - kazao je Crnadak. 

SNSD izvodi predstave u Banjoj Luci

Članica Predsjedništva SDS-a Aleksandra Pandurević poručila je da SNSD, dok u Banjoj Luci izvodi predstave, u Sarajevu provodi odluke Šmita. 

- Ministar finansija i trezora Srđan Amidžić upravo je postupio po Šmitovom nametnutom Zakonu o finansiranju institucija BiH i Centralnoj izbornoj komisiji odobrio 7,4 miliona KM za provođenje lokalnih izbora. Ovim su potvrdili i da su najobičnije laži priče o Izbornom zakonu Republike Srpske i Republičkoj izbornoj komisiji - izjavila je Pandurević.

Građani RS zaslužuju vlast koja neće manipulisati i lagati, dodala je.

- U Banjoj Luci kažu da prave RIK, a onda u Sarajevu daju pare CIK-u da provede izbore. Što postupate po Šmitovom zakonu i dajete pare CIK-u, ako će RIK provoditi izbore? U Banjoj Luci kažu da odbacuju Šmitove zakone, a onda u Sarajevu postupaju po njima. U Banjoj Luci daju ultimatum partijama iz Sarajeva da odbace Šmitove zakone, a onda otrče u Sarajevu da ih upravo oni provedu. Besramno je da svoj narod tako omalovažavaju i potcjenjuju, da misle da će do besvijesti gutati njihove laži i neće gledati postupke instrukcija ministra Amidžića o privremenom finansiranju institucija BiH za period april-jun, kojom je postupljeno po Šmitovom zakonu, potpuno je ogolila sve laži SNSD-a o neprihvatanju Šmita i Izbornom zakonu RS -  istakla je.

"Busaju se u prsa, a prave dilove"

Dodala je da se "najsnažnije lupaju u patriotska prsa kada prave lične dilove ispod žita":

- Jučer su RS ostavili bez jednog člana Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije. Prepustili su ga FBiH. Zauzvrat, perjanica SNSD-a u Sarajevu je zaposlila svoju suprugu u RAK. Tolika je njihova briga za RS da im je svejedno što će naše medije kažnjavati nekompetentni ljudi iz FBiH. Bitnije je zaposliti suprugu.

Istakla je da je srpski narod hrabar i dostojanstven narod i poručila:

- Zaslužuje vlast koja ga neće lagati i njim manipulisati zbog ličnih interesa. Zaslužuje vlast koja neće derogirati Narodnu skupštinu i koristiti je kao mjesto pozorišnih predstava za laganje naroda i hiperprodukciju neprijatelja. RS mora biti stabilna, mirna i prosperitetna. To može samo s odgovornim ljudima, a nikako s manipulatorima koji nipodaštavaju svoj narod i brinu samo o svojim milionima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.