OŠTRA REAKCIJA

Crnadak: Dodik je obična kukavica i hrabar samo kad je protivnik vezan

Istakao je da Dodik sigurno neće uhapsiti Šmita, kao što nije ni prvi put kad je to najavio

Igor Crnadak. Dejan Rakita / PIXSELL

D. H.

1.4.2024

Jedinu odgovornost za nametanje Izbornog zakona je na koaliciji SNSD-HDZ-Trojka, jer su javno obećali da će do kraja februara ispuniti to obećanje, ali su ponovo prevarili građane.

Rekao je ovo Igor Crnadak, šef Kluba poslanika u NSRS i potpredsjednik PDP u emisiji „Dan uživo“ na N1, ističući nezadovoljstvo činjenicom da skeneri nisu predviđeni na svakom biračkom mjestu.

- Nadam se da će CIK, koji donosi konačnu odluku o broju skenera, taj broj povećatu i da će u Republici Srpskoj skeneri biti prusutni najmanje u svih 10 gradova. Sve ispod toga dovodi u pitanje smisao ove tehničke izmjene – rekao je Crnadak.

Odgovarajući na pitanje da li je Dodikov poziv da opozicija napravi Izborni zakon Republike Srpske, Crnadak kaže da je taj poziv neiskren, djetinjast i providan.

- Za 15 godina nisu nam prihvatili nijednu inicijativu, a sada se prave da nude da napišemo jedan od najvažnijih sistemskih zakona. To je toliko neozbiljno, da nije ni vrijedno komentara – rekao je Crnadak.

Istakao je da Dodik sigurno neće uhapsiti Šmita, kao sto nije ni prvi put kad je to najavio.

- On je obična kukavica i, kao svaki siledžija, hrabar je samo kad je protivnik vezan i ne može da se brani. Držao je monologe od sat vremena u Narodnoj skupštini, samo kada mi nismo po poslovniku u mogućnosti da mu odgovorimo. Ništa on do sada nije ispunio, pa neće ni ovo – naveo je.

Govoreći o odluci Ustavnog suda BiH, da djelimično usvoji apelaciju PDP i vrati Sudu BiH odlučivanje o delegatu u Domu naroda BiH, Crnadak kaže da je sve moguće, pa čak i da se promijeni četvrti delegat iz Republike Srpske.

- Vidjećemo, idemo korak po korak. Nisam siguran šta bi se sve promijenilo, ali ako to prođe koalicija na BH nivou sigurno neće izgledati kao danas – poručio je Crnadak.

Odgovarajući na pitanje o lokalnim izborima, sa posebnim osvrtom na Banjaluku, kaže da on stoji iza dva principa za koja se i do sada zalagao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.