LIDER SBB-A

Radončić gostovao na BHRT-u: Bakir brani Novalića zbog Sebije

Dok je bračni par na čelu SDA, ta stranka sprečava razvoj BiH

Radončić: Niko ne želi s Izetbegovićem. Screenshot / BHRT

BHRT

28.3.2024

Fahrudin Radončić, lider SBB-a i bivši ministar sigurnosti BiH u dva navrata, gostovao je na BHRT-u, gdje je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. 

U otvorenom i dinamičnom intervjuu Radončić je govorio i o evropskoj budućnosti BiH, radu trojke, ali i dao precizno mišljenje o tome zašto Bakir Izetbegović brani presuđenog Fadila Novalića, te šefu SDA očitao političku lekciju nakon njegove konstatacije da se ''svako vraća SDA“.

Da je pametan, dao bi ostavku

- Ma niko se ne vraća SDA. Hajmo mi da budemo precizni. Ja ću se prvi vratiti prema SDA bez bračnog para i dinastije na vlasti. Tu gospodin Izetbegović uzima taj ''kišobran'' da se sakrije iza SDA. Niko ne želi s njim. To je stara priča. I da je pametan, on bi dao ostavku. I sklonio i sebe i gospođu kao faktor iritacije prema koaliranju prema svim Bošnjacima.

I ne laje cuko sela radi, nego sebe radi. Ne kuka Izetbegović danas za Novalića i zbog Novalića, nego što zna da je Novalić izvršavao naredbe ''nepoznatog'' ženskog glasa u SMS porukama „Seb“ – Sebija Izetbegović. I to što je sada realan strah od jedne korupcijske atmosfere, gdje je BiH izgubila 10,5 miliona KM na pogrešnim respiratorima - naveo je Radončić.

Upitan da li će biti novih detalja u toj presudi, Radončić je odgovorio:

- Ako postupka bude, prema onom što znam iz medija, mislim da će se otkriti stravični detalji.

Nova koalicija

Otkrio je i da li se pokajao što je pružio podršku trojci i njihovom kandidatu Denisu Bećiroviću za člana Predsjedništva BiH.

- Ja sam žrtvovao svoju karijeru i izborni rezultat da bi trojka došla na vlast preuzimanjem Predsjedništva BiH i nije mi žao - rekao je, između ostalog, Radončić.

Govorio je i o mogućoj prekompoziciji vlasti nakon što je Milorad Dodik danas rekao da bi se mogao okrenuti SDA.

Početkom godine Radončić je izjavio da je pauza dobra kako bi se SBB pročistio te je govorio o budućim planovima ove stranke. Također, govorio je i o tenderskom patriotizmu pojedinih funkcionera. 

Dao je i zanimljiv komentar o konstantnom prepucavanju ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića i ministra MUP-a FBiH Rame Isaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.