SARAJEVO

Obuka iz oblasti zaštite tajnih podataka pripadnika MO i OS BiH realizira se danas i sutra

Tokom dana učesnici obuke su, između ostalog, diskutovali o temama koje se tiču propisa iz oblasti zaštite tajnih podataka, mjesta, uloge

Obuka. Ministarstvo odbrane BiH

Z. K.

26.3.2024

Obuka iz oblasti zaštite tajnih podataka predstavnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine realizuje se u periodu od 26. do 27. marta 2024. godine u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Obuku iz oblasti zaštite tajnih podataka, pored predstavnika MO i OS BiH, pohađaju i predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH.

Na otvorenju obuke pristunim se obratio pomoćnik ministra za obavještajno-sigurnosne poslove MO BiH Predrag Đurić. Tom prilikom Đurić je istakao da će polaznici realizacijom ove i sličnih obuka steći vještine u obradi tajnih podataka koje će uspješno primjenjivati u odbrambeno-sigurnosnom sistemu BiH.

Također navedena obuka će osposobiti učesnike da postanu certifikovani koordinatori za izvođenje budućih obuka iz oblasti zaštite tajnih podataka u MO i OS BiH.

Tokom dana učesnici obuke su, između ostalog, diskutovali o temama koje se tiču propisa iz oblasti zaštite tajnih podataka, mjesta, uloge i nadležnosti državnog sigurnosnog organa u sistemu zaštite tajnih podataka, procedurama vršenja sigurnosnih provjera, kao i postupanjima u slučaju sigurnosnih smetnji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.