IMIGRANT IZ ZAGREBA

Na Kongresu SDA i Filip i Mursel Begović: Kod šefova mu je uvijek toplo

Da je u pitanju režim od najvećeg povjerenja dinastije, pokazuje i činjenica da je Filip i Mursel na Kongresu bez novinarske akreditacije oko vrata

Filip i Mursel Begović u prirodnom okruženju. N. Šaljić / Avaz

D. H.

14.10.2023

Na Kongresu SDA jedna od prisutnih je imigrant Filip Mursel Begović, urednik pogromaškog glasila ove stranke zvanog Stav.

Ekspert za linčovanje

Za neupućene, Filip Mursel Begović rođeni je Zagrepčanin, koji je prije nekoliko godina uvezen iz ovog grada da uređuje Bakirovo stranačko glasilo, valjda u nedostatku domaćih novinara koji bi bili spremni u tu svrhu okaljati obraz.

Sa stranica ovog biltena pod uredničkom palicom Filipa i Mursela Begovića godinama se vrši javno linčovanje i crtanje meta svim kritičarima dinastije, pantljičarski se šlihta Bakiru Izetbegoviću i njegovoj supruzi, turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Erdogan) i njegove politike se okivaju u zvijezde, vrši se brutalno prozivanje i vrijeđanje novinara iz drugih medija, promovišu se razni islamistički pokreti, a nađu se čak i riječi hvale i za fašističke diktatore poput Franka.


Bakirov bilten veliča "Hadži Franka". Screenshot

Zvijezda afera

U kuloarima odavno vlada mišljenje da ono što vrh SDA misli, Stav piše. A to nas sve treba najozbiljnije zabrinuti.

Inače, Filip Mursel Begović zajedno s ocem Seadom svojevremeno je bio pod istragom istražnih organa u Zagrebu zbog optužbe da su ispred Kulturngo društvo Bošnjaka Hrvatske „Preporodu godinama prodavali časopis „Behar“, u čijem su uređivanju sudjelovali, te uzimali novac za sebe umjesto da prihode uplaćuju „Preporodu“.

U medijima je prije nekoliko mjesci objavljena i vijest da je tokom pretresa stana Osmana Mehmedagića Osmica u stanu pronađen i Filip-Mursel, ali Mursel i Filip, sklon godinama prizivati pogrome svih kritičara SDA, tada je u razgovoru za „Avaz“, vidno preplašen, na čistom zagrebačkom govoru tvrdio je da je ova vijest lažna, da  mu je nacrtana meta na čelo te da se konsultirao s odvjetnikom da sve tuži koji su to objavili.

Da je u pitanju režim od najvećeg povjerenja dinastije, pokazuje i činjenica da je Filip i Mursel na Kongresu SDA bio bez novinarske akreditacije oko vrata, dakle praktički kao dio zelene porodice.

Filip i Mursel Begović: Vjera kroz strujni udar. Screenshot Vecernji.hr

Filip i Mursel također je svojevremeno u ispovijesti za zagrebački Večernji list otkrio da je bio razapet između bošnjačkog i hrvatskog identiteta i da je ateistički odgajan, ali da je jednom prilikom tokom padanja na sedždu doživo „strujni udar“, nakon koga više nije imao dileme gdje pripada. Ne znamo da li je pod tim mislio na debelo crijevo Bakira Izetbegovića, gdje je u konačnici završio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.