U ORGANIZACIJI EUROPOLA

Direktor Granične policije na Kongresu šefova evropskih policija u Hagu

Izazovi nezakonitih migracija, organizirani kriminal u vezi migracija, kriminal u digitalnom svijetu, bile su samo neke od tema

Kuprešaković sa izlaslanstvom SLovačke. Granična policija BiH

N. Aj.

27.9.2023

Direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković sudjelovao je na Kongresu šefova evropskih policija u sjedištu Europola u Hagu, 26. i 27. septembra 2023. godine.

Kongres, koji zajednički organiziraju Europol i špansko predsjedništvo Vijeća Evropske unije, omogućio je evropskim policijskim šefovima sastanak i panel diskusije o ključnim pitanjima od interesa, a koja su važna za sigurnost država. 

Održani su i bilateralni sastanci s izaslanstvima Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovačke i drugih zemalja. Izazovi nezakonitih migracija, organizirani kriminal u vezi migracija, kriminal u digitalnom svijetu, bile su samo neke od tema o kojima su razgovarali šefovi više od 50 policijskih agencija.

Direktor Kuprešaković je izrazio zahvalnost Europolu na saradnji i podršci koju pružaju Graničnoj policiji BiH s ciljem rasvjetljavanja i suzbijanja kriminaliteta te iskazao otvorenost za saradnju sa svim policijskim agencijama, kako unutar Bosne i Hercegovine, tako i u zemljama članicama Europola i zemljama partnerima Europola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.