UOČI KONGRESA SDA

Mehmedović za "Avaz": Falsifikatom podrške iz RS-a se želi obmanuti članstvo i prikazati apsolutna podrška Bakiru Izetbegoviću

Ne služi na čast ovo ni Bakiru te mu predlazem da se ogradi od ovakvih podvala ako je siguran u svoju pobjedu i podršku članstva SDA, rekao je

Šemsudin Mehmedović i Bakir Izetbegović. Armin Durgut / PIXSELL

12.9.2023

Iz Stranke demokratske akcije procurio je dokument u kojem svih šest predsjednika regionalnih odbora SDA u RS pružaju podršku Bakiru Izetbegoviću uoči oktobarskog stranačkog kongresa.

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potencijalni protukandidat Bakira Izetbegović Šemsudin Mehmedović je za portal "Avaza" kazao da je riječ o falsifikatu s ciljem obmane članstva da Bakir Izetbegović ima potpunu podršku.

Poziv na odgovornost

- Kada je GO SDA na svojoj zadnjoj sjednici usvojio Uputstvo koje je suprotno Statutu SDA, u kome se dominantno ide na ruku postojećem rukovodstvu stranke na čelu sa Predsjednikom, vidjelo se da je u pitanju zloupotreba demokratije i polozaja pojedinih rukovodilaca koji tumače propise po želji Predsjednika. Ali najgora stvar se desila danas kada je neko falsifikatom podrške RO SDA iz RS-a, pokušao da obmane SDA članstvo i prikaže apsolutnu podršku Bakiru Izetbegović, što samo po sebi govori o želji pojedinaca iz krila Izetbegovića da opstanu još koji mandat na muci čestitih članova SDA, i građana BiH - kazao je Mehmedović za portal "Avaza".

On ističe da ovom prilikom poziva odgovorne iz strukture SDA da se izdignu iznad ličnog statusa u stranci i slobodno donesu svoj stav i organizacije koje predstavljaju.

Biti ili ne biti

- Nema straha, ovo je pitanje biti ili ne biti za BiH, i za budućnost stranke. Ima SDA dovoljno hrabrih i mudrih da se očisti stranka od onih koji je godinama koriste samo za sebe, a stanje u koje su nas doveli govori o njihovim kapacitetima i mogućnostima. Ne služi na čast ovo ni Bakiru te mu predlazem da se ogradi od ovakvih podvala ako je siguran u svoju pobjedu i podršku članstva SDA, koju vodi vec vise 12 godina - zaključio je Mehmedović za "Avaz".

Podsjećamo Kongres SDA će se održati 14. oktobra, a da bi neko postao kandidat za predsjednika SDA potrebna mu je podrška najmanje tri kantonalna ili regionalna odbora, ili 15 općinskih odbora ili 30 članova Glavnog odbora SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.