SARAJEVO

Besplatan kombi prevoz umjesto kosog lifta na Ciglanama

Kombi će svakog radnog dana od 7:30 do 17:30 sati i vikendom od 8 do 14 sati svakih 15 minuta biti na raspolaganju stanovnicima

Kombi će saobraćati na svakih 15 minuta. Općina Centar

H. J. I.

31.7.2023

Povodom obustave rada kosog lifta na Ciglanama, a kako bi olakšala građanima komunikaciju, Općina Centar stavlja na raspolaganje besplatan kombi prevoz koji će saobraćati od polazne stanice u Ulici Husrefa Redžića (ispod nadvožnjaka) do završne stanice kosog lifta u Ulici Dajanli Ibrahim-bega.

Kombi će saobraćati na svakih 15 minuta

Kombi će svakog radnog dana od 7:30 do 17:30 sati i vikendom od 8 do 14 sati svakih 15 minuta biti na raspolaganju stanovnicima, a prolazit će ulicama Husrefa Redžića, Hakije Kulenovića i Dajanli Ibrahim-bega.

Ovaj prevoz koji je obezbijedila Općina Centar je privremenog karaktera i bit će u funkciji dok se ne obave potrebne popravke i provjeri da svi sigurnosni sistemi funkcionišu u skladu sa propisima vertikalnog transporta.

Kosi lift trenutno van funkcije

- Da podsjetimo, kosi lift na Ciglanama trenutno je izvan funkcije zbog hitnih sigurnosnih mjera koje moramo poduzeti na rekonstrukciji lifta kako bismo osigurali potpunu zaštitu pri prijevozu.

Ovim putem vam se zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju u vezi sa novonastalom situacijom - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.