POSLANIK U NSRS

Vukanović upitao entitetskog ministra: Da li je tačno da ste uhapšeni zbog vožnje u alkoholisanom stanju

On smatra da vlast ne želi da se raspravlja o Alumini i radu "Elektroprivrede", kao i zaduženju RS

Nebojša Vukanović. Screesnhot

S. S.

22.5.2023

Predsjednik Liste Za pravdu i red Nebojša Vukanović kaže da je već sedmi mjesec kako je konstituisana Narodna skupština RS, a da su imali samo dvije redovne sjednice.

- Sjednice se održavaju isključivo kad ima neki interes Milorada Dodika i kada je on zakaže - rekao je Vukanović, i poručio da je Nenad Stevanović neustavni predsjednik Narodne skupštine.

On smatra da vlast ne želi da se raspravlja o Alumini i radu "Elektroprivrede", kao i zaduženju RS.

Prenos nadležnosti

Vukanović kaže da se dešava i prenos nadležnosti na način da je kontakt tačka za međunarodne projekte bila u Ministarstvu prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije a da je to sad preneseno na Stašu Košarca.

- To se dešavalo preko bivše ministrice Srebrenice Golić koja je nagrađena mjestom predsjedavajuće u Vijeću naroda RS - rekao je Vukanović.

Vukanović kaže da Vlada RS u vrijeme kad nema novca da isplati osnovna davanja, od tajkuna kupuje poslovne prostore po višestruko većim cijenama. U pitanju je, kaže Vukanović, poslovni prostor koji Republička uprava civilne zaštite kupuje od Bojana Rogulića za 10 miliona maraka.

Ratni tajkun

- Samo da kažem da je Rogulić ratni tajkun, koji je bogatstvo stekao kao Dodik i Mitrović - rekao je Vukanović.

- Dodik putuje u Rusiju da bi se još jednom slikao sa Putinom. Sad pokušava da dobije mali ruski kredit koji neće dobiti jer Rusija sada ima važnijeg posla - rekao je Vukanović.

Predsjednik Liste Za pravdu i red je upitao ministra unutrašnjih poslova Sinišu Karana: "Da li je tačno da ste uhapšeni zbog vožnje u alkoholisanom stanju?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.