OSMA PO REDU

Ramazanska ćurs tribina u Banjoj Luci: Predavanje održao Ajdin-ef. Crnkić

Ramazan, kao mjesec čišćenja srca, umnogome je prilika za podsjećanje na metode uspravljanja ka duhovnoj punini, poručio je ef. Crnkić

Sa održanog predavanja. Preporod.info

Preporod.info

16.4.2023

U Ferhat-pašinoj džamiji u Banjoj Luci danas je održana osma Ramazanska ćurs tribina, gdje se prisutnim džematlijama prigodnim vazom obratio prof. Ajdin-ef. Crnkić, imam u džematu Novoselija i profesor banjalučke medrese “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić”.

- Ramazan, kao mjesec čišćenja srca, umnogome je prilika za podsjećanje na metode uspravljanja ka duhovnoj punini čijim blistavilom će muminsko lice zračiti na Danu sudnjem. Tevbom/iskrenim pokajanjem, istigfarom/traženjem oprosta, činjenjem dobročinstva i strpljivim podnošenjem iskušenja vjernik čisti duhovno ozračje doma svoga srca, kao što, iščekujući bajramske mubarek dane, čisti i uređuje dom u kojem živi - kazao je on.

Ajdin-ef. Crnkić. Preporod.info

Ukazavši na ahiretske etape čišćenja, prof. Crnkić pojasnio je veličanstvenost dana ponovnog proživljenja "kada će ljudska bića iščekivati konačni sud za djela koja su tokom života činili, kao i Allahovu neizmjernu milost čijim odsjajima će srca iskrenih i duhovno ojačanih obradovana biti, nadajući se deredžama koje je Allah Svemilosni strpljivim, revnosnim i onima koji neumorno bdiju, obećao". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.