ISKAZUJU NEZADOVOLJSTVO

Zdravstveni radnici Kantonalne bolnice Zenica najavili proteste za četvrtak

Od ranije je poznato da je Sindikat zdravstva KBZ u nekoliko navrata organizirao protestna okupljanja zbog nezadovoljstva povodom neisplaćivanja pomenute pomoći, dodao je Sindikat

Kantonalna bolnica Zenica. AVAZ

A. O.

28.12.2022

Sindikat zdravstva Kantonalne bolnice Zenica obavijestio je da Odlukom Vlade Zeničko-dobojskog kantona za isplatu jednokratne pomoći svim radnicima koji se finansiraju iz budžeta ZDK, nisu obuhvaćeni radnici zaposleni u zdravstvu. 

- Od ranije je poznato da je Sindikat zdravstva KBZ u nekoliko navrata organizirao protestna okupljanja zbog nezadovoljstva povodom neisplaćivanja pomenute pomoći. Međutim do ovog trenutka, osim verbalne podrške, niko od nadležnih se nije oglasio u smislu riješenja ovog problema, saopćeno je iz Sindikat zdravstva Kantonalne bolnice Zenica.

Pozivaju vlast da učine sve što je u njihovoj moći da i radnici zaposleni u zdravstvu dobiju ono što im pripada i što su sigurno, kako kažu, najviše zaslužili, a to je isplata jednokratne pomoći u punom iznosu. Direktor KBZ do sada nije pokazao ni želju ni volju da se isplata realizira, a on pripada starom sazivu vladajuće većine, te ovim putem pozivamo novoformiranu većinu da izvrši isplatu jednokratne pomoći radnicima u zdravstvu do 31.12.2022., dodali su. 

Zdravstveni radnici najavili su da će protesti biti održani u četvrtak. 

Između ostalog, uputili su i kritike odlazećem premijeru i ostalim sindikatima u zdravstvu što im nisu izrazili podršku u cilju rješavanja tj. realizacije njihovih zahtjeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.