POSLANIK SNSD-A U NSRS

Srđan Mazalica prepravljao fotografiju: Boje ukrajinske zastave zamijenio s bojama ruske

Inače, lider SNSD-a, stranke čiji član je Mazalica, Milorad Dodik je u više navrata rekao kako poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine

Srđan Mazalica i Nenad Čanak. Twitter

E. Ć.

14.6.2022

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak odlučio je posjetiti Ukrajinu kako bi se uvjerio u stvarnu situaciju u toj zemlji usljed ruske invazije. 

Čanak je posjetio Harkov, gdje se fotografisao ispred table sa imenom tog grada u bojama ukrajinske zastave. Tu fotografiju objavio je na društvenim mrežama, što je izazvalo brojne reakcije. 

Bilo je pozitivnih reakcija, a bilo je i komentara u kojima su korisnici društvenih mreža poručili Čanku da ostane tamo, dok je poslanik SNSD-a u NSRS Srđan Mazalica otišao korak dalje.

On je napravio prepravke na fotografiji, te je promijenio boje na tabli sa imenom Harkova. Nakon njegovih prepravki tabla s imenom Harkova bila je u bojama ruske zastave.

Inače, lider SNSD-a, stranke čiji član je Mazalica, Milorad Dodik je u više navrata rekao kako poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.