SAMIT U OHRIDU

Tegeltija: Privrednici i većina građana BiH podržavaju Otvoreni Balkan

Prema njegovim riječima, u BiH nažalost ne postoji konsenzus oko regionalne inicijative Otvoreni Balkan iz političkih razloga, ali nema ni ozbiljnih odgovara zašto je to tako

Tegeltija: Privrednici i većina građana BiH podržavaju Otvoreni Balkan. AGENCIJE

S. S.

8.6.2022

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je danas na samitu Otvoreni Balkan u Ohridu da privrednici i najveći broj građana u BiH podržavaju inicijativu Otvoreni Balkan.

Prema njegovim riječima, u BiH nažalost ne postoji konsenzus oko regionalne inicijative Otvoreni Balkan iz političkih razloga, ali nema ni ozbiljnih odgovara zašto je to tako.

Tegeltija je kazao da posljednje dvije godine nije bilo dovoljno hrabrosti za pristup Otvorenom Balkanu, te dodao kako se nada da je on posljednji koji govori na samitu kao posmatrač ili gost.

- I sada se postavljaju pitanja u BiH što ja to radim ovdje. Znam da sva poslovna zajednica u BiH apsolutno podržava inicijativu i ona je za mene temelj razvoja našeg društva i znam kako najveći broj građana u BiH podržava ovaj projekt - kazao je Tegeltija te dodao da će BiH prije ili kasnije postati članica Otvorenog Balkana.

- Bilo je i pitanja – šta ja to ovdje radim, kada se mi protivimo Otvorenom Balkanu. Ovdje sam i zbog činjenice što predstavnici BiH učestvuju u svim pregovorima na tehničkim nivoima koji se vode u okviru Otvorenog Balkana, i da smo mi spremni potpisati sve sporazume onog trenutka kada se donese politička odluka. Ovdje sam, jer sam siguran da je ovo dobro za nas i građane.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.