POSAVINA

Uz pomoć SNSD-a ulica u Odžaku nazvana po HVO brigadi

Damir Ivetić je prošle godine hapšen zbog sumnji za krivično djelo prevara pri glasanju u pokušaju, a u vezi sa krivičnim djelom posebni slučajevi krivotvorenja isprave

Damir Ivetić. Srna

S. S. / BN

13.4.2022

U općini Odžak jučer je općinsko vijeće donijelo odluku i to potrebnom dvotrećinskom većinom vijećnika o nazivima ulica i trgova u tom gradu.

Među onim ulicama koje su dobile novo ime je i glavna, koja se zvala Titova, a koja od jučer nosi naziv "102. HVO brigada". Odlučujući glas, na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća, da ta ulica bude nazvana po brigadi HVO, dao je vijećnik SNSD-a Damir Ivetić, koji je i član Glavnog odbora SNSD-a Milorada Dodika, piše BN.

Podsjećamo, Damir Ivetić je prošle godine hapšen zbog sumnji za krivično djelo prevara pri glasanju u pokušaju, a u vezi sa krivičnim djelom posebni slučajevi krivotvorenja isprave. Ova krivična djela se odnose za lokalne izbore, koji su u BiH održani 2020. godine.

Damir Ivetić se sumnjiči da je u periodu od 24. do 27. augusta 2020. godine, tokom postupka registracije birača za lokalne izbore 2020. godine, svojeručno popunjavao obrasce za prijavu za glasanje iz inostranstva za više osoba, koje je bez njihovog znanja i saglasnosti potpisao krivotvoreći njihove potpise, nakon čega je uz tako popunjene obrasce priložio fotokopije identifikacionih dokumenata, te ih proslijedio na e-mail adresu Centralne izborne komisije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.