DOVRŠITI NEOPHODNE REFORME

Parlamentarna skupština Vijeća Evrope: Spremni smo pružiti političku podršku i stručnu ekspertizu

Tini Koks se u pismu zahvalio predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću zbog obraćanja na Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope u januaru

Predsjedavajući Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Tini Koks. Agencije

N. Aj.

3.2.2022

Predsjedavajući Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Tini Koks (Tiny Kox) uputio je pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću u kojem je istakao da je Komšićevo nedavno izlaganje visoko cijenjeno u Vijeću Evrope te izrazio podršku Bosni i Hercegovini u daljnjinim koracima koje treba preduzeti kako bi se dovršile neophodne reforme.

Zahvalivši se Komšiću na obraćanju Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope 25. januara, Koks je istakao da je Komšićeva prezentacija historijskog i političkog razvoja i izazova sa kojima se BiH suočava u svojim naporima da sprovede sveobuhvatne reforme "bila informativna i visoko cijenjena od strane naših članova".

- Ove godine, kada obilježavamo 20. godišnjicu članstva Bosne i Hercegovine u Vijeću Evrope, vjerujem da je Vaše obraćanje bila pravovremena prilika da se sagledaju dostignuća i saradnja sa Vijećem Evrope, kao i da se identifikuju dalji koraci koji su koje treba preduzeti kako bi se dovršile neophodne reforme. Želio bih da vas uvjerim da su Vijeće Evrope i njegova Parlamentarna skupština spremni da pruže političku podršku i stručnu ekspertizu ovom procesu. Žao mi je što su tehnički problemi onemogućili razmjenu uživo sa parlamentarcima nakon Vašeg obraćanja, ali Vas obavještavam da su sva pitanja, kao i Vaši odgovori na njih, objavljeni u zapisniku sa sjednice koji je dostupan na web stranici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope - naveo je Koks u pismu Komšiću.

Pismo Tinija Koksa. Vijeće Evrope

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.