POTPREDSJEDNIK SDP-A

Mijatović poručio Radmanoviću: Iskoristite autoritet i utječite na SNSD u NSRS da odbije samoubilačke prijedloge Dodika

Jasno je meni kao i vama da iza ove čitave sulude političke akcije gospodina Dodika stoji samo jedan cilj, a to je pokušaj skrivanja decenijskog kriminala i opstanak na vlasti po svaki cijenu, napisao je Mijatović

Mijatović: BiH mogla je da funkcioniše kada je Radmanović bio predsjednik, zašto ne funkcioniše danas kada je na istoj poziciji gospodin Dodik. Avaz

Piše: N. Aj.

13.10.2021

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović putem društvenim mreža obratio se zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojši Radmanoviću da iskoristi svoj utjecaj unutar SNSD-a da bi poslanici odbili "samoubilačke prijedloge Milorada Dodika".

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Poštovani gospodine Radmanović,

Nalazim za shodno da vam se javno obratim kao bivšem predsjedniku Bosne i Hercegovine i kao političaru koji je uvijek vodio odgovornu politiku. Siguran sam da ste svjesni kao i većina funkcionera SNSD-a , da potezi koje najavljuje predsjednik vaše stranke vode ka situaciji koja će imati nesagledive posljedice po sve građane u BiH.

Siguran sam da i kod vas kao kod dobrog dijela rukovodstva SNSD-a postoji neslaganje sa svim što radi gospodin Dodik.

U prilog tome više je nego vidljivo da već godinu dana gotovo nema u javnosti na vas ni ostalih ljudi u SNSD-u čiji je kredibilitet neupitan u čitavoj BiH kao ni kod međunarodne zajednice.

Zapravo sve ovo je vrlo jasno, jer ako je Bosna i Hercegovina mogla da funkcioniše kada ste vi bili predsjednik, zašto ne funkcioniše danas kada je na istoj poziciji gospodin Dodik.

Jasno je meni kao i vama da iza ove čitave sulude političke akcije gospodina Dodika stoji samo jedan cilj, a to je pokušaj skrivanja decenijskog kriminala i opstanak na vlasti po svaki cijenu.

Gospodine Radmanović,

Znam da je vaš uticaj unutar SNSD-a izazito jak, kao što znam da se apsolutno ne slažete sa svim što se dešava i upravo iz tog razloga vas molim da iskoristite svoj autoritet i utičete na poslanike SNSD-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske da odbiju samoubilačke prijedloge Milorada Dodika.

Ako ste šutili do sada, došlo je vrijeme da progovorite i istupite, to očekujem od vas kao ozbiljnog političara, državnika i banjalučanina.

Znam da dobro razumijete sve ovo što pišem, nemojte da nas buduće generacije pamte kao ljude koji su šutnjom pustili da mrak ponovo pobijedi - zaključio je Mijatović.

Status Vojina Mijatovića na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.