PROPALI SEDMIČNIK

Šta se dešava u portalu SB: Objavili lažnu vijest i faksimil kojim sami sebe demantiraju!?

Propali je sedmičnik i njihov satirični portal, također, da bi podebljao svoju laž izmislio da je „Avaz“ objavio da je Alešević optužen, što je netačno

Naslov "Slobodne Bosne": Sami sebe demantiraju. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

27.8.2020

Kada je urednik propalog sedmičnika Senad Avdić nedavno na suđenju za klevetu ustvrdio da su njegove lažne optužbe protiv Radončića „satiričnog tipa“ vjerovatno je svjesno najavio da će se i njegov, inače, žuti portal "SB", potpuno deklarirati u satiričnu fake news internet stranicu.  

Naime, u pokušaju da slaže na „Dnevni avaz“, „SB“ je jutrošnjim člankom sebe ponovo izvrgla ruglu i podsmjehu objavivši naslov u kojem tvrde da Nermin Alešević jučer nije ispitan zbog neovlaštenog tonskog snimanja i, istovremeno, i faksimil dokumenta u kojem jasno piše da jeste i da je osumnjičen za krivično djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje.

Prilog naslova „SB“ je dokument iz Tužilaštva u kojem se vidi zbog čega je Alešević jučer bio u Tužilaštvu BiH.


U faksimilu poziva za ispitivanje Aleševića jasno stoji da je pozvan zbog neovlaštenog prisluškivanja i snimanja. Slobodna Bosna

Propali je sedmičnik i njihov satirični portal, također, da bi podebljao svoju laž izmislio da je „Avaz“ objavio da je Alešević optužen, što je netačno – „Avaz“ je objavio da je Alešević ispitan u svojstvu osumnjičenog, što se može vidjeti i iz dokumenta koji je objavila „SB“.

No, nažalost nekolicine čitalaca koji posjećuju ovaj portal, ovo nije prvi, a očito ni zadnji put da objavljuju lažne vijesti.

Čitaoci se sami mogu uvjeriti šta je "Avaz" jučer objavio:

Nermin Alešević iz Velike Kladuše stigao je jutros u Tužilaštvo BiH na ispitivanje u predmetu "Potkivanje", u kojem je osumnjičen za krivično djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje.

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet protiv Aleševića još lani jer je neovlašteno napravio snimak u kojem se vidi predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milan Tegeltija kako u kafani razgovara o krivičnom predmetu koji je aktivan u Tužilaštvu KS-a.

U pozivu za ispitivanje, navodi se da će Alešević biti ispitan u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnog djela, te da će mu prije ispitivanja tužilac saopćiti razloge zbog kojih postoji osnov sumnje da je počinio djelo za koje se tereti.

On je danas u Tužilaštvo došao u prisustvu advokata Ifeta Ferageta. Lani je tražio imunitet ali ga nije dobio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.