REAKCIJA

Jusko: MUP-u KS nedostaje 320 policajaca, ali ipak sve stižemo

Pored redovnih poslova i zadataka u proteklih 30 dana dobili i 12 naredbi s federalnog nivoa koji MUP direktno pokriva

Jusko: Ljudi se vratili s bolovanja i godišnjeg. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

13.4.2020

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko rekao je danas za "Dnevni avaz" da MUP-u KS po sistematizaciji nedostaje 320 policajaca, ali da uprkos svim problemima, posao u Kantonu Sarajevo uopće ne trpi i svi službenici rade u punom kapacitetu u vrijeme pandemije koronavirusa.

- Ovdje je bitno napomenuti da smo mi pored redovnih poslova i zadataka u proteklih 30 dana dobili i 12 naredbi s federalnog nivoa koji MUP direktno pokriva. To je 12 novih poslova koji su nama dati. Ali, prema sistematizaciji, nedostaje nam 320 policijski službenika. Bez obzira na sve to, posao s naše strane ne trpi - kaže Jusko.


Policija KS: Pune ruke posla. Avaz

On tvrdi da su mnogi policijski službenici obustavili godišnji odmor kako bi radili, a isto se odnosi i za one pripadnike koji su bili na bolovanju.

- Mi radimo u punom kapacitetu. Osim naših poslova, tu su sada i poslovi policijskog sata, praćenja mjera izolacije i samoizolacije. Nijednog trenutka nema opuštanja i svi rade svoj posao više nego odgovorno i profesionalno - kaže Jusko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.