LOVCI

Marko Vidić odstrijelio medvjeda

Vidić s ulovom: Trebalo mnogo strpljenja

N. S.

29.3.2019

Predsjednik Lovačkog udruženja „Vučjak“ iz Bosanskog Broda Marko Vidić organizirao je slavlje za veliki broj lovaca povodom odstrela medvjeda u decembru prošle godine. Slavlju su prisustvovali gosti iz Doboja, Modriče, Slavonskog Broda, Bosanskog Šamca.

Vidić, domaćin večeri, lovac od 1985. godine, s neskrivenim je ponosom svojim drugarima potanko opisao kako je uspio odstrijeliti medvjeda u lovištu u Višegradu. Rekao je da je trebalo mnogo strpljenja, jer medvjed rijetko izlazi na nišan, a Vidiću je želja da odstrijeli još i vuka, šakala, divokozu i muflona.

S lovcima u Bosanskom Brodu družio se i Savo Minić, predsjednik Lovačkog saveza RS, koji je rekao da su ovakva druženja tradicija, mogućnost da se lovac malo pohvali, ali i da se pokaže kakvu divljač imamo u lovištima.

On je za Vidića rekao da je strastveni lovac, ali i čovjek svjestan da se lov ne svodi samo na izlovljavanje divljači. Druženje je pozdravio i načelnik općine Ilija Jovičić, lovac od 1987. godine, rekavši da je to izuzetna prilika da razmjenjuju priče i iskustva i time jačaju lovni turizam.

Vidić organizirao slavlje za kolege lovce

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.