BOSANSKA GRADIŠKA

Profesori Hikmet i Kasim najbolji su kritičari gradskih dešavanja

Ne propuštaju nijednu kulturnu ni sportsku manifestaciju u gradu

Profesori Hadžialagić (lijevo) i Dubičanac (desno): Svakodnevno šetaju gradom. Avaz.ba

B. GRGIĆ

5.3.2019

Hikmet Hadžialagić, dugogodišnji direktor obrazovnih ustanova u Bosanskoj Gradišci, i Kasim Dubičanac, penzionisani profesor predmeta mašinske struke, svakodnevno prokrstare nekoliko ulica u gradu na Savi. Osim što su redovni čitaoci “Avaza”, profesori su i redovni kritičari većine zbivanja u ovom gradu.

Časte građane

Posebno se obraduju kad u omiljenoj novini pronađu reportaže, vijesti i informacije iz Bosanske Gradiške.

- Predlažemo vam da odete u naselje Obradovac. Tamo ljudi dobre volje nedjeljom kuhaju i časte građane koji možda nisu u prilici da sebi priušte nedjeljni ručak ili ga nemaju s kim organizirati i podijeliti - rekao je profesor Dubičanac.

Uvijek nasmijani Hikmet također nam je sugerirao nekoliko zanimljivih tema, a potom je ispričao da redovno obilazi rođaka Asima Hadžialagića, legendarnog fudbalera Kozare, koji i u desetoj deceniji čita “Avaz” bez naočala.

- Kad iščitam sve tekstove koji me zanimaju, a zanima me mnogo toga, od politike do lijepih priča i sporta, onda novine odnesem Asimu. Ujedno provjerim kako ga zdravlje služi, ima li problema i razmijenimo pokoju riječ - kaže Hikmet Hadžialagić.

Posebno cijenjeni

Zanimljivo je da profesori ne propuštaju nijednu kulturnu pa ni sportsku manifestaciju u svom gradu. Zbog toga su posebno cijenjeni u društvu i važe za iskrene i adekvatne kritičare većine zbivanja. Jer, kad eminentni i iskusni profesori nešto ocijene dobrim, onda je to zaista i dobro, smatraju Gradiščani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.