SARAJEVO

Borci poručili: Skup SDA smo napustili jer ne želimo slušati jednu te istu laž 20 godina

Nastavit će borbu za svoja prava

M. Kadrić

E.P./O.K.

8.9.2018

Demobilisani borac Ramo Bećirović, koji je uhapšen na protestima 5. septembra u Sarajevu, umro je jutros u devet sati zbog zatajenja srca. Njegovi saborci održali su pres-konferenciju u svom šatorskom naselju. Pohvalili su napore rahmetli Bećirovića, koji je dao nemjerljiv doprinos u odbrani BiH i, kako kažu, borbi za prava svojih bivših saboraca. 

- Ramo Bećirović je heroj Željeznog Polja koji se borio za prava svih demobilisanih boraca u FBiH, on je čovjek kojeg ne treba puno hvaliti, mi znamo šta je učinio za nas. Njegovo srce je stalo iz više razloga, prvo što je maltretiran od države i njenih nalogodavaca koji su naredili da se digne ruka na demobilisane borce. U tome nisu birali sredstva: suzavac, bojni otrov, pse i pendreke. Što se tiče Rame, on je dao život za ovu državu, on se borio za nju. Čekamo rezultate obdukcije, da se uvjerimo od čega je stvarno umro. Od ovoga trenutka pozivam sve nadležne da dođu malo sebi - kazao je prisutnim novinarima Amir Sultan.

Kako su prethodno i najavili, sinoć su obišli i skup Stranke demokratske akcije u Zenici.

- Mi smo oni koji su stvorili ovu državu, ali smo je dali u pogrešne ruke. Krivi smo što nismo poginuli ili ranjeni, ali mi ćemo se boriti do posljednjeg. Ovim putem sugeriram svim građanima BiH, nemojte se prodati za 20 ili 50 KM, pa da kukate 4 godine, jer tako rade oni koji vladaju. Sinoć smo bili u Zenici, bit ćemo u svim gradovima BiH. Sinoć na skupu SDA nisu spomenuti borci i otišli smo jer ne želimo da slušamo jednu te istu laž 20 godina - dodao je Sultan.

Kako su rekli na kraju, cijela priča oko donošenja novog zakona o pravima boraca zastala je u Parlamentu zbog laži Jasenka Tufekčića.

- Ramino srce jeste stalo, ali on nastavlja da živi kroz nas, ljude koji su bili s njim, i mi ćemo nastaviti svoju borbu. Naši amandmani su prošli u Parlament i tada počinju igre, prije svega Jasenka Tufekčića, bili smo s ministrom Bukvarevićem, ali on vodi svoju samostalnu politiku. Mi tražimo svoje pravo, tražimo objavu registra koji bi otkrio sve, ko je bio borac, ko se borio za ovu državu, a ko se sklanjao. Vladajuća struktura bi najradije da nas nema, da ne postojimo, ali mi ćemo nastaviti da se borimo - zaključio je na kraju Emir Sofić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.