OBRAĆANJE MIRSADE SMAJIĆ

Ovlaštene za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog načelnika, građanima

Osiguravanje prava i obaveza građana u Općini Stari Grad Sarajevo - Poruka Mirsade Smajić

Obraćanje Mirsade Smajić, ovlaštene za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog načelnika, građanima. Općina Stari Grad Sarajevo

A. O.

22.6.2023

Poštovani građani Općine Stari Grad Sarajevo,

kao ovlaštena osoba za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, želim vas obavijestiti da se svi poslovni procesi unutar Općine Stari Grad Sarajevo, u kojima se ostvaruju osnovna prava građana, odvijaju neometano i u zakonskim rokovima.

Prvenstveno želim uputiti poruku socijalno ugroženim kategorijama lica, kao i boračkoj populaciji da će sva njihova prava koja ostvaruju putem Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu biti u potpunosti ispoštovana, te da u najskorijem roku mogu očekivati uplate naknada na koje imaju pravo. Tu u prvom redu mislim na prava građana na jednokratne socijalne pomoći, kao i pravo na naknadu za djecu s hroničnim oboljenjima i osobe s poteškoćama u razvoju, te pravo na naknadu za liječenje oboljelih osoba unutar Bosne i Hercegovine.

Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu ulaže maksimalne napore da svim građanima u zakonskim rokovima donese rješenja o pravima na jednokratne i redovne naknade porodiljama, dječije doplatke, invalidnine, egzistencijalnu naknadu, zdravstveno osiguranje i sve ono što je u djelokrugu ove službe, a čija realizacija se ostvaruje putem resornog ministarstva.

Općina Stari Grad Sarajevo nastavit će da funkcioniše i radi u interesu građana i vaša prava bit će ispoštovana, bez obzira na okolnosti u kojima se ovaj organ uprave našao.

Želim da znate da se uvijek možete obratiti Općini Stari Grad Sarajevo sa vašim zahtjevima koji će se tretirati u skladu sa zakonom i propisima. Od svih općinskih službi, državnih službenika i namještenika očekujem da profesionalno i objektivno ispunjavaju svoje radne obaveze i interese građana stave na prvo mjesto, te postupaju u skladu sa zakonom.

Mirsada Smajić, dipl.iur

ovlaštena za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog načelnika

Rješenjem broj:02-45-391/23

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.