Objavljene prve fotografije
Otkrivena nova Toyota RAV4
FOTO: Agencije
Otkrivena nova Toyota RAV4

Uoči svjetske premijere četvrte generacije Toyotinog crossovera RAV4, koja je zakazana za kraj novembra, na internetu su se pojavile prve fotografije ovog automobila.

 

 

Fotografije otkrivaju ono što je nagovešteno u videu koji je japanski proizvođač nedavno objavio kako bi zagolicao maštu ljubitelja automobila. 
Nova Toyota RAV4 redizajnirana je iz osnova, a jedino što ukazuje na prethodni model jeste slična silueta, dok čitav automobil ima sportskiji izgled.

Fotografije otkrivaju ono što je nagoviješteno u videu koji je japanski proizvođač nedavno objavio kako bi zagolicao maštu ljubitelja automobila. 

 

Nova Toyota RAV4 redizajnirana je iz osnova, a jedino što ukazuje na prethodni model jeste slična silueta, dok čitav automobil ima sportskiji izgled.

 

 

 

 

Prednji i zadnji dio vozila oblikovani su u skadu sa najnovijom generacijom Toyotinih modela koju predvodi novi Auris. Maska hladnjaka dizajnirana je tako da vizuelno povezuje farove, dok prednji branik ima karakterističan veliki trapezoidni otvor za vazduh. 

 

Gledajući iz profila, novi RAV4 ima i zakošenije linije šoferšajbne i haube, dok se donja linija bočnih stakala uzdiže od retrovizora ka zadnjem dijelu vozila, pa su površine prozora nešto manje nego kod još uvijek aktuelne verzije.

 

 

 

 

Zadnji dio Toyotinog kompaktnog crossovera takođe je potpuno restilizovan. 

 

Stop svjetla su, kao i kod novog Aurisa, orijentirana horizontalno i sastoje se iz dvije komponente - jedna se nalazi u zadnjem krilu, dok je druga u vratima prtljažnika. Kada su peta vrata zatvorena, ova dva dijela čine jedinstvenu vizuelnu cjelinu. 

 

Preoblikovan je i zadnji branik, dok je RAV4 zadržao spojler koji se nalazi na završetku krova. 

 

U unutrašnjosti vozila dominira ozbiljniji i konzervativniji dizajn.

 

 

 

 

Lansiranjem nove generacije crossovera RAV4, Toyota će se suprotstaviti najnovijim verzijama sličnih crossovera koje su njeni konkurenti već predstavili javnosti, poput Honde CR-V ili modela Subaru Forester.

 

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala