BORIS BEKER

Nakon izlaska iz zatvora, slavni teniser zaprosio svoju 23 godine mlađu djevojku

Bekeru će ovo biti treći brak

Boris Beker. Instagram

D. R.

15.2.2024

Bivši teniser Boris Beker (Becker) navodno se nakon tajne prosidbe zaručio sa svojom 23 godine mlađom djevojkom.

Njemački list Bild piše da će se teniser oženiti treći put. Njegova djevojka Lilijan de Karvalo Monterio (Lilian de Carvalho, 33), menadžerica procjene političkih rizika s afričkog otoka Sao Tome i Principe, s Bekerom je već nekoliko godina. 

Zajedno su se preselili u Milano nakon njegovog izlaska iz zatvora gdje je odslužio osam mjeseci od svoje dvije i po godine dosuđene kazne zbog prevare u osobnom bankrotu.

Magazin Bunte pisao je kako je Beker na izlasku 2022. rekao: "Preživio sam zbog njene ljubavi. Da, ona je velika ljubav mog života. I nadam se da ću uvijek ostati s njom." Vjenčanje se, piše Daily Mail, očekuje tokom idućih godinu dana.

Monteiro, koja ima tri diplome i govori pet jezika, dolazi iz ugledne porodice. Njen otac bio je ministar obrane Sao Tomea i Principea i predsjednički kandidat 2014. godine.

Bekeru će ovo biti treći brak, sa suprugom Lili Beker (Lilly) razišao se 2018. nakon devet zajedničkih godina.

Brak s prvom suprugom Barbarom Beker trajao je godinu dana manje. Vjenčali su se 1993., a rastali 2001., nakon što je tenisač priznao da je imao aferu dok je njegova supruga bila trudna s njihovim drugim djetetom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.