IMAO TEŽAK ŽIVOT

Otac Serene i Venus Vilijams podijelio potresnu priču: Trebao sam biti mrtav

Ričard Vilijams, otac legendarnih teniserki, govorio je u dokumentarcu o svom životu

Venus i Serena Vilijams. AP

N. H.

19.6.2023

Ričard Vilijams (Richard Williams), trener i otac legendarnih teniserki Serene i Venus, pričao je u svom dokumentarcu o životu i karijerama svoji kćerki.

„Na liniji: Priča Ričarda Vilijamsa“ , kako se zove njegov dokumentarac, sadrži neke elemente iz prošlosti i početka njegove trenerske karijere u tenisu.

- Mislio sam da mogu živjeti kroz život svojih kćerki i da mogu zaraditi milione. Rođen sam u Šrivportu, u Luizijani u naselju zvanom Kedar Gruv. 

Cijelog mog života sam morao biti hrabar, ali do sada sam trebao biti mrtav. Morao sam da idem dalje. Da li Venus i Serena mogu zaraditi milione dolara? Nije bilo pitanja. Moga da naprave jedan milion malim – rekao je u najavi dokumentarca Ričard.

Njegova teniska karijera je počela još 1994. godine, sa Venus i Serenom je osvojio sve što se moglo osvojiti. Sva četiri Gren slema po više puta, zlatne medalje na Olimpijskim igrama, u singlovima i dublovima najveće trofeje...

Vilijams je ranije pričao koliko puta se susreo sa rasizmom u svom rodnom mjestu, a tri puta se ženio i iz tih brakova ima devetero djece. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.