DANSKI TENISER

Rune dobio luksuzni automobil: Problem je što Danac ne posjeduje vozačku dozvolu

Holger Rune je u nedjelju savladao Botika van de Zandšulpa u finalu ATP turnira u Mihenu

Rune: Dobio luksuzni automobil za osvajanje turnira. AP

N. H.

24.4.2023

Danski teniser Holger Rune je po drugi put u svojoj karijeri dobio automobil kao nagradu za osvajanje turnira, ali je problem što Danac nema vozačku dozvolu.

19-godišnji Danac je u finalu turnira u Minhenu savladao Botika van de Zandšulpa (Botic van de Zandschulp) rezultatom 6:4, 1:6, 7:6, a uz novčanu nagradu je dobio novi luksuzni električni automobil BMW I4 od sponzora takmičenja.

Rune je prije godinu dana osvojio prvi turnir u karijeri upravo u Minhenu, a u odlučujućem duelu je pobijedio istog protivnika. I tada je za nagradu dobio automobil.

- Dva sportska automobila, ali još bez vozačke. Još nisam dobio vozačku dozvolu. Na mojoj je listi, ali oduzima mnogo vremena – rekao je Danac za njemački Bild i dodao:

- Pobjednički automobil od prošle godine sada je postao naš porodični auto. Uglavnom ga vozi moj otac. Mislim da će neko drugi iz porodice dobiti ovaj auto.“

Sedmi teniser svijeta je naglasio da se nada da će na kraju ove sezone konačno imati vremena da se posveti polaganju vozačkog ispita.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.