TORINO

Nadal bez polufinala završnog turnira, Alkaraz osigurao prvo mjesto na kraju godine

Španac izgubio i teoretske šanse za plasman dalje

Nadal: Ne znam hoću li ikada više doći na tu razinu. TWITTER

A. V.

16.11.2022

Kad je Kasper Rud (Casper Ruud) osvojio prvi set u dvoboju protiv Tejlora Frica (Taylor Fritz) postalo je jasno da Rafael Nadal više ne može dohvatiti polufinale na završnom ATP turniru u Torinu, a time i da će 19-godišnji Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) završiti 2022. kao najbolji teniser svijeta i postati najmlađi "broj 1" na kraju sezone u historiji.

Rud je pobjedom nad Fricom 6:3, 4:6, 7:6 (6) osigurao plasman u polufinale kao prvoplasirani teniser iz Zelene grupe, dok će se u četvrtak za drugo mjesto boriti Fric i Feliks Ože-Alijasim (Felix Auger-Aliassime) u međusobnom dvoboju.

Nadal je u prva dva nastupa u Torinu doživio poraze u dva seta od Amerikanca Tejlora Frica i Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima.

ATP finale će i dalje ostati jedan od rijetkih turnira koji rekorderu s 22. grend slem naslova nedostaju u impresivnoj teniskoj biografiji.

Nadalu u ovoj godini ostaje još jedan službeni meč, u četvrtak protiv Kaspera Ruda, polaznika Nadalove akademije, s kojim će u odigrati odigrati niz egzibicijskih mečeva po Južnoj Americi, što će mu poslužiti kao svojevrsna priprema za sljedeću sezonu.

- Ne mislim da sam zaboravio igrati tenis ni kako mentalno biti dovoljno snažan. Moram samo ponovno doći do pozitivnih osjećaja, samopouzdanja i čvrstog karaktera koji mi je potreban da bih bio na razini na kojoj želim biti - rekao je Nadal nakon poraza od Ože-Alijasima te dodao:

- Ne znam hoću li ikada više doći na tu razinu. No, nemam nikakve sumnje da sam za to spreman umrijeti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.