Pobijedio Koksala Orduhana
Mostarac Damir Beljo ostvario treću pobjedu u profi ringu
Damir Beljo
FOTO: Arhiva
Mostarac Damir Beljo ostvario treću pobjedu u profi ringu

Bosanskohercegovački bokser Damir Beljo zabilježio je treću pobjedu profesionalnoj karijeri. Dvadesetosmogodišnji Mostarac  sinoć je  u njemačkom Kelnu na borilačkom spektaklu "Xmas Fight Night" bio bolji od Turčina Koksala Orduhana, koji nastupa pod njemačkom zastavom.

Beljo i Orduhan borili su se u jednom od uvodnih mečeva Manuelu Charru, bokseru iz Libana koji se prije tri mjeseca borio s Vitalijem Kličkom, a koji će u Kelnu imati meč protiv Konstantina Airicha.
 
Damir Beljo je profesionalnu karijeru počeo je krajem oktobra ove godine  kada je Beogradu pobijedio domaćeg borca Rokija Jovanovića.

Beljo je sedmerostruki  prvak BiH u teškoj kategoriji (do 91 kilograma). U amaterskoj karijeri učestvovao je na tri evropska i dva svjetska prvenstva, Mediteranskim igrama, a osvajač je nekoliko međunarodnih turnira. Do sada je  imao 115 mečeva od kojih je iz 99 izašao kao pobjednik. Beljo je više puta proglašavan za najuspiješnijeg sportistu grada Mostara.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala