LIGA PRVAKA

Bajern i Real remizirali u sjajnoj utakmici u Minhenu: Odluka o finalisti pada u Madridu

Zanimljivo da je Realov trener Karlo Anćeloti nastavio s nevjerovatnim nizom - nije izgubio ni na devetoj utakmici protiv Bajerna

S utakmice na Alijanc Areni - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8
E. Ć.

30.4.2024

Prvi meč polufinala ovosezonske Lige prvaka između Bajern Minhena i Real Madrida ponudio je mnogo uzbuđenja i četiri gola (2:2). 

Susret u Minhenu krenuo je silovitim napadima Bajerna. Sijevalo je sa svih strana, Real se nekako odbranio, a onda 24. minut i gol Madriđana za muk na Alijanc Areni.

Toni Kros (Kroos) je maestralno uposlio Vinisijusa Žuniora (Vinicius Junior) koji je izašao "oči u oči" s Manuelom Nojerom (Neuer) i pogodio.

Real je vodio nakon prvog dijela, a onda je Bajern žestoko napao na početku drugog. Prvo je u 53. izjednačio preko Leroja Sanea (Leroy), a samo četiri minute kasnije i preokrenuo preko Harija Kejna (Harry Kane).

Kejn je realizovao penal koji je skrivio Lukas Vaskez (Lucas Vasquez). Real je izbjegao poraz u 84. kada je Vinisijus pogodio s bijele tačke.

Bio je ovo fantastičan duel ove dvije ekipe, a odluka o finalisti past će u Madridu naredne srijede kada je na rasporedu revanš.

Zanimljivo da je Realov trener Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) nastavio s nevjerovatnim nizom - nije izgubio ni na devetoj utakmici protiv njemačkog giganta.

Rezultat i strijelci:

Bajern Minhen - Real Madrid 2:2 (Sane 53', Kejn penal 57' / Vinisijus 24', penal 84').

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.