N/FS BIH DELEGIRAO SUDIJE

Veliko iznenađenje na premijerligaškim terenima: Peljto delegiran Sarajevu!

Peljto je krajem marta obznanio želju da više ne sudi sarajevskim rivalima zbog prijetnji s kojim se suočavaju i on i njegova porodica

Irfan Peljto. FK Borac

N. H.

22.4.2024

Fudbalski savez BiH odredio je arbitre za 28. kolo Wwin lige BiH, koje će se igrati u utorak i srijedu, a posebno je interesantno koji je sudija delegiran za utakmicu Zrinjskog i Sarajeva. 

Naime, mnoge je iznenadilo to što će naš najbolji arbitar Irfan Peljto dijeliti pravdu na utakmici između dva rivala na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Peljto je krajem marta obznanio želju da više ne sudi sarajevskim rivalima, Željezničaru i Sarajevu, zbog prijetnji s kojim se suočavaju i on i njegova porodica. 

Nekoliko sedmica je njegova odluka bila poštivana, ali sada su čelnici opet odlučili da ga delegiraju jednom od sarajevskih klubova. 

Inače, na utakmici Željezničara i Širokog Brijega, koja se igra u utorak od 20:30 sati, Aleksandar Njegomirović će suditi. 

U derbiju začelja između Zvijezde 09 i Tuzla Cityja sudit će Mateo Musa, dok će na utakmici Igmana i GOŠK-a pravdu dijeliti Dragan Kesić

Sabriji Topaloviću je pripao meč Borca i Posušja, a Harisu Halkiću između Veleža i dobojske Sloge. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.