TRENER SARAJEVA

Rožman: Borcu možemo stati na put u Kupu

Na dva fronta želimo napraviti bolje nego što smo do sada, rekao je

Simon Rožman. Fena

FENA

12.3.2024

Nogometaši Sarajeva sutra na Koševu dočekuje ekipu banjalučkog Borca u revanš susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Prvi susret odigran 28. februara u Banjoj Luci završen je bez golova.

Trener Sarajeva Simon Rožman na pres-konferenciji je kazao da je u prvenstvu praktično odlučen prvak, nakon što je Borac u prošlom kolu u Mostaru savladao Zrinjski, ali da njegova ekipa Banjalučanima može stati na put u Kupu.

- Znamo sve jedni o drugima, a jedini smo u ligi koje oni nisu dobili. Tri puta je bilo neriješeno, nadam se velikoj podršci navijača i to može biti presudno. Bit će neizvjesno, neka odluči nogomet, a ne neke druge stvari. Imamo strategiju, vjerujemo u ekipu, a zbog igrača mi je žao što nismo nagrađeni rezultatom protiv Igmana - rekao je slovenski stručnjak.

"Bordo“ tim, osim takmičenja u Kupu, u prvenstvu je još u konkurenciji da izbori nastup u evropskim takmičenjima.

- Nema kalkulacija. Na dva fronta želimo napraviti bolje nego što smo do sada - kazao je Rožman, koji je pratio igru Borca u nedjeljnoj utakmici u Mostaru.

- Borac je disciplinovana ekipa. Imaju samopouzdanje u odbrani i dobru tranziciju. Lukić je 'target man', te Kvržić koji je lider ekipe – kazao je Rožman.

U vezi s igračkim kadrom Rožman je naveo da ima tri dileme, te da će danas odlučiti koji će igrači početi utakmicu. Susret se igra sutra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 17:30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.