IZAŠLI U 37. MINUTI

Video / Redovi na izlazima: Mesijeva povreda uzrokovala masovni egozdus s utakmice

Onog trenutka kad su vidjeli da igrač s "desetkom" na leđima napušta teren, za solidan broj navijača je to bio i kraj utakmice

Većina došla zbog Mesija. AP

N. H.

21.9.2023

Lionel Mesi (Messi) se povrijedio u 37. minuti pobjede njegovog Inter Majamija protiv Toronta. Međutim, scene koje su se desile na tribinama poslije njegove povrede u američkim medijima su postale viralne.

Onog trenutka kad su vidjeli da igrač s "desetkom" na leđima napušta teren, za solidan broj navijača je to bio i kraj utakmice.

Povreda Argentinca je potvrdila samo ono što je već godinama unazad često upotrebljeno kao fraza – američke profesionalne lige su, zapravo, lige igrača, a ne klubova.

Ostali navijači, oni koji su nastavili gledati utakmicu, imali su šta vidjeti od kluba iz Majamija. Oni su pobijedili 4:0. 

Poznato je da su cijene ulaznica Intera iz Majamija, od dolaska Mesija u SAD, skočile za nevjerovatnih 500 posto. Na utakmici u Njujorku karte su skočile na 10.000 dolara. 

Stoga i ne čudi masovni egzodus navijača s tribina kada je Argentinac napustio igru. Ipak, oni su došli da vide jednu od najvećih zvijezda svjetskog fudbala, ako ne i najveću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.