SPISAK SELEKTORA

Kodro je zbog izostavljanja jednog igrača dobio "aplauz", sin Kenan (ni)je zaslužio poziv

Statistika kaže, Kodro je dao najviše golova poslije Džeke i Bilbije. Forma je tu, zbog toga je i dobio poziv

Meho i Kenan Kodro: Specifična situacija u reprezentaciji BiH. Avaz / Facebook

22.8.2023

Selektor fudbalske reprezentacije Meho Kodro danas je objavio spisak igrača na koje računa za septembarske utakmice kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Među 23 pozvana igrača za duele protiv Lihtenštajna (8. septembar) u Zenici, te okršaja sa Islanđanima (11. septembar) našao se i sin legendarnog bh. fudbalera Kenan Kodro koji trenutno nastupa za mađarski Fehervar.

Kodro stariji je sa spiska izostavio Sinišu Saničanina, koji nema minutažu i zbog čega je zaradio "aplauz" navijača, ali je zbog specifične situacije došao u centar pažnje.

No, provjerili smo statistike naših napadača u proteklom periodu i vidjeli da li je Kenan zaslužio poziv oca Mehe.

Osim Kenana Kodre, pozvani napadači su kapiten Edin Džeko, Said Hamulić, Ermedin Demirović, Smail Prevljak i Nemanja Bilbija.

Kodrina statistika ove sezone. Screenshot

Kodro mlađi je odigrao četiri utakmice za svoj Fehervar i dao je tri pogotka u mađarskom prvenstvu. Od toga dva aktuelnom prvaku Ferencvarošu.

Gol više od Kodre dao je Džeko. On je postigao tri pogotka u turskom prvenstvu za svoj Fenerbahče, te jedan u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Hamulić na dva nastupa u nizozemskoj Eredivisiji ima jednu asistenciju.

Za vikend je startalo prvenstvo u Njemačkoj, a Demirović je kao novi kapiten Augsburga upisao asistenciju.

Prevljak je od nedavno novi član Herte. Odigrao je tri zvanične utakmice za "Staru damu" iz Berlina i nije se upisao u strijelce.

Najviše utakmica odigrao je Bilbija. Upisao je sedam nastupa za svoj Zrinjski, a dao je četiri pogotka uz jednu asistenciju u evropskim kvalifikacijama.

Statistika kaže, Kodro je dao najviše golova poslije Džeke i Bilbije. Forma je tu, zbog toga je i stigao poziv selektora "Zmajeva".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.